Challenger traktörler
59 ilan: Challenger traktörler
CHALLENGER Traktörler
1890 yılında kurulan CHALLENGER, Amerikalı Daniel Best ve Benjamin Holt tarafından çiftlikte kullanılmak maksadıyla eski tip buharlı traktör tipleri üzerinde başlattıkları çalışmalarla tarım aletleri üretimine de geçiş yapılmıştır. Özellikle eski tip buharlı makinaların büyük ve ağır olmalarının yarattığı dezavantajla arazide batma sonucu ciddi sorunların önüne geçmek amacıyla tekerleklere alternatif olarak paletli modele uyguladıkları benzinli motora sahip traktörlerle tarım makinaları üretiminde sektöre öncülük ettiği söylenebilir.
Benjamin Holt, çekiş motorunun zeminle temasını arttırmak amacıyla paletli traktör prototipini ilk defa 1904 yılında test etmiştir. Yapılan testleri başarıyla tamamlayan paletli traktör de bir takım iyileştirmeler yapılarak Holt ailesinin çiftliğinde kullanılmaya başlanmıştır. Sürekli devam eden bir ürün geliştirme projesinden çok önemli iki proje ortaya çıkmış olup biri 1931 yılında ortaya çıkan dizel motorlu traktör; çok daha yüksek beygir gücü üreten motorlar kullanım maliyetlerini oldukça aşağıya çekerken, diğer yandan dizel motorlu araçlara sahip olmayı fiyat yönünden de olumlu etkilemiştir. Diğeri ise sızdırmazlık özelliğine sahip yağlamalı paletli model; paletin hareketi esnasında metallerin temasından kaynaklanan aşınma ve bozulmalarının en az seviyelere indirilmesini sağlayan sızdırmaz yağlayıcı ile kaplanması tekniği olarak özetlenebilir. Bu özellik sayesinde hem arızalardan kaynaklanan masrafların hem de zaman kaybının önüne geçilmesi hedeflenmiştir.
Zaman içinde fren, elektrik, hidrolik, şanzıman ve diğer teknik donanım ve sistemlerde de iyileştirmeler yapan CHALLENGER, zaman içinde büyüyerek ve gelişerek farklı markalarla da ortak işlerle gelişmeye devam etmiştir. CHALLENGER firması 2002 yılında AGCO İle birleşerek iş makinesi pazarında farklı marka ve çeşitlerlekarşılaşmıştır.
CHALLENGER traktörlerin kullanım alanları; tarım arazileri, bahçeler, çiftlikler, temizlik işleri, taşıma, küreme, ekme-biçme, sürme, toplama, ayıklama, kaldırma indirme, gübreleme, nakliye, inşaat olarak sıralanabilir.
- Yakıt tasarrufu, güç ve zamandan tasarruf, sürekli yenilenen teknoloji ve sağlamlık
- Çamur ve ıslak olan zeminde rahat hareket edebilme kabiliyeti.
- Yüzeye temas oranı arttığı durumlarda batma ya da saplanma durumu yaşanmaması.
- Traktörün kötü zeminler üzerindeki güç oranını artırması.
- Üzerinde bulunulan toprağı daha kapsamlı bir şekilde kavraması gibi özellikler bilinir.
Satılık CHALLENGER traktör
- Mini Traktör: Bahçe traktörleri olarak da bilinen mini traktörler, çim biçme, kar temizleme ya da ufak tarımsal faaliyetler için kullanılan iş makinesi tipidir. Üstün manevra kabiliyeti, dar alanlara ve mahsulün dikim aralıklarına uygun boyutlarda ve uygun ekipmanlarla daha fazla iş görme özelliği bulunur.
- Paletli Traktör: Normal traktör tiplerine oranla tekerlek sisteminde farklılıklar barındıran çiftçilerin sıklıkla tercih ettiği traktör çeşidini paletli traktör adı verilir. Çalışılacak toprak zeminin fazlasıyla engebeli olması halinde normal tekerlekli traktör ile yapılamayan işlemlerde paletli traktör tercih edilmesi büyük avantaj sağlar.
- Lastik Tekerlekli Traktör: Belirli koşullarda kullanılmak için römork ve yarı römork çekebilme özelliğine sahip olan fakat ticari amaçlı taşıma işlemlerinde kullanılmayan iş makinesi olarak bilinir.